RTL NIEUWS: Grote VR-attractie opent deuren in Rotterdam - Zero Latency VR

RTL NIEUWS: Grote VR-attractie opent deuren in Rotterdam

Het Australische VR-bedrijf Zero Latency VR opent begin februari zijn eerste Nederlandse vestiging in een voormalige garage in Rotterdam.

De voormalige Kaya Motors-garage in Rotterdam wordt omgetoverd tot een hypermoderne game-arena van 200 vierkante meter. Een virtual reality-walhalla, noemt maker Zero Latency VR het zelf. 

“Vergeet de escaperoom, de lasergame en bowlingbaan: deze virtual reality-ervaring is zo bijzonder, die wil je echt met je vrienden en collega’s beleven,” aldus de jonge Rotterdamse ondernemers Maarten Peelen en Vitas Kersbergen die Zero Latency VR naar Nederland haalden.

De Australische VR-gigant begon in 2015 in Brisbane en geldt nu als wereldleider op het gebied van free-roam multiplayer VR-entertainment, met al meer dan 1 miljoen bezoekers.

Tot 8 personen tegelijk

Zero Latency VR biedt een sociale beleving, het multiplayerspel speel je met 2 tot 8 personen tegelijk. Het is ‘free-roam VR’, waarbij je elkaar kunt zien en met elkaar kunt praten. Een combinatie van √©chte en virtuele actie, dus.

Er staan maar vier VR-games op het menu: Zombie Survival, Singularity, Engineerium en het ultieme VR-spel Outbreak Origins. Het game-aanbod wordt regelmatig uitgebreid.

De 200 vierkante meter tellende locatie is iconisch: de voormalige Kaya Motors-garage aan vormde het decor van de film De Marathon.

Daar in het M4H-gebied vlakbij het Rotterdamse Marconiplein opent op 6 februari de Nederlandse vestiging van Zero Latency VR.

Lees ook op RTL nieuws: Het Australische VR-bedrijf Zero Latency VR opent begin februari zijn eerste Nederlandse vestiging in een voormalige garage in Rotterdam.